Wat is Your Road to Belgium?

Goed, je wilt je zaak of zaken uitbreiden naar België. Prima idee!

Je hebt je boekhouder al gesproken of er al een in België gevonden of je hebt je gewoon al goed georienteerd en voorbereid op de Belgische markt, je weet al waar je wilt beginnen en kent de lokale wetgeving. Allemaal zaken die enorm belangrijk zijn als je de oversteek waagt naar een nieuw land.

En België is een “nieuw” land. Of liever gezegd het is een ander land dan Nederland.

Alle (!) Nederlandse bedrijven die hun zaken  uitbreiden naar België praten over de enorme onderschatte cultuurverschillen.

Alle (!) Nederlandse bedrijven stoten vroeg of laat hun neus in België over ervaren een manier van zakendoen die totaal anders gaat als in Nederland; het duurt langer, een afspraak is niet echt een afspraak, etc, etc.

Gelukkig is daar wat aan te doen. Je kun leren omgaan met verschillende culturen, zo ook de Belgische cultuur. Als je een idee wilt krijgen wat er voor verschilen zijn, en hoe ze in elkaar steken verwijs ik je graag naar een uitgebreid artikel hier.

Wil je echt goed voorbereid naar België gaan of wil je nu eindelijk ook eens een succesverhaal maken van je eerdere poging(en) dan ben je aan het goede adres.

Dit is wat Culture Matters doet om jou succesvol te laten zijn bij onze zuiderburen:

  1. Consulting; in-house assessment of needs
  2. Open training (1 dag)
  3. Personal Coaching
  4. InHouse workshop
  5. After care follow-up

Hieronder zullen we verder kort uitleggen wat de bovenstaande onderdelen voor jou kunnen betekenen.

Wie Zijn Wij?

Jean Pierre NeusJean Pierre Neus

Jean-Pierre startte zijn professionele loopbaan in zijn geboortestad Maastricht (NL) en verhuisde in 1995 naar de Brusselse regio waar hij nog steeds woonachtig is.

Werkzaam voor grote en kleine nationale -en  internationale bedrijven waar hij diverse commerciële functies gehad heeft, de laatste jaren voornamelijk als project – en interim manager.

Jean Pierre spreekt de taal van de klant. Geen hoogdravend jargon maar wel vanuit concrete ervaring. Als Nederlandse Belg en de jarenlange ervaring in export gerelateerde functies heeft hij een gevoel ontwikkeld voor cultuurverschillen en kan, door alle opgedane contacten in diverse bedrijfstakken, beroep doen  een groot netwerk opgebouwd in België.

Chris SmitChris Smit Black and White 1

Chris houdt zich al meer dan 20 jaar bezig om mensen in organisaties effectiever te laten werken als zij dat internationaal doen.

Chris heeft een passie voor het vak van Intercultureel Management en is er van overtuigd dat cultuur er toe doet (Culture Matters).

Inmiddels al ruim 10 jaar woonachtig in België kent hij Nederland (geboren in Amsterdam) en België zeer goed. Praktisch, to-the-point en effectief. Dat is zijn werkwijze.

Road to belgium road

Door de uniek combinatie van theoretische en praktische kennis en ervaring is Culture Matters de uitgelezen partner voor bedrijven om zakelijk succesvol te zijn in België

Dit Zijn de Opties

Consulting; in-house assessment of needs

Soms lukken de zaken niet en kun je niet goed de vinger op de zere plek leggen, anders dan weten dat het niet loopt zoals het zou moeten lopen.

Cultuurverschillen kunnen soms heel aanwezig zijn maar toch moeilijk te definieren.

Met een in-house assessment komen we kijken bij jouw bedrijf en zullen we gesprekken voeren met de mensen die rechtstreeks betrokken zijn met het zaken doen in België.

Ook kunnen we mee gaan met een klantbezoek of een aquisitie gesprek.

Naar aanleiding daarvan kunnen we een op maat gemaakt advies en traject voorstellen.

Open training (1 dag)

Weet je al dat je meer wilt of moet weten over de cultuurverschillen dan is een 1-daagse workshop een goed begin om te begrijpen waar de cultuurverschillen zitten en hoe je er effectief mee om kunt gaan.

We leggen je uit waar de voornaamste verschillen tussen België en Nederland zitten door middel van een simpel theoretisch model.

Daarna bieden we je zeer practische handvatten aan zodat je na de workshop goed beslagen ten ijs zult kunnen komen op de Belgische markt. Nadien zijn we altijd bereid om, als je vragen hebt, deze te beantwoorden.

Bij een open training zijn er meerdere mensen aanwezig van verschillende bedrijven. Dit kan voor een interessante kruisbestuiving van kennis en ideeën zorgen.

Lees hier meer over onze open-training en om je direct in te schrijven

Personal Coaching

Soms is het zinvol om persoonlijk gecoacht te worden. Dit is de meest directe en effectieve vorm om gedrag bij te sturen.

Coaching kan in-house, maar natuurlijk ook on-the-job. Zelf bij het bezoeken van klanten kan het heel zinvol en verhelderend zijn om persoonlijk gecoacht te worden.

In-House workshop

Als er meer dan 5 mensen betrokken zijn bij het zaken doen over de grens, kan het interessanter zijn om een in-house workshop te organiseren.

Op die manier weten meerdere mensen van de cultuurverschillen en kunnen speciefieke acties in België effectiever worden aangepakt.

De inhoud van zo’n in-house workshop komt grotendeels overeen met de open-training, echter kan nu ook gefocust worden op de speciale behoefte van jouw organisatie.

After care follow-up

Soms is een coaching of een workshop niet genoeg en is het heel nuttig om er voor te zorgen dat deze specifieke kennis en kunde dieper ingebed wordt in je organisatie.

Dan is er sprake van after-care en follow-up. Ook daarvoor kun je een beroep doen op Culture Matters.

Het spreekt voor zich dat dit altijd op maat zal zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

road to belgium coaching

Interesse? Bel of Mail

13 + 15 =

Bellen Kan Ook:

+32 476 52 49 57